Sunday, December 18, 2011

kaki wayang+kaki makan episode 1

walaupon selasa ni ak de exam,tapi tetap x sedar diri.kaki gatal jugak nak merayap n this time pastilah pegi tengok wayang!!laame rsenye x tgk wyg..last pegi artu g tgk cte breaking dawn..buley laa~

cte ni dah bpe kali pegi nak beli ticket skali seat penuh daa..xnak ak dduk seat depan satni kang klua wayang pon kepala duk mendongak je lagi=.=

ni la die..ni la die cte y ak tgk..jeles x korang..jeles la..jeles la..jeles la..=p


MANTOP!!terbaik dari ladang.xtau nak komen cemane tp seyes besh!kreta dy...lawa gile...ranking ak dalam 8/10 la..memang filem wajib tgk bulan ni=p

lepas tu g mkn steamboat kat kedai nama `see u`..comel x nama?haha..layan..

sebelum mkn,wajiblah tunjuk muka lapa


masa makan,wajiblah tnjuk muka gelojoh

nampak x muke x penyabo tu?


ni aku punye..bunyi blup2 mercik2 kat tgn ak oy!!


bile mkn,kalau mak mentua lalu blkg pon kite xsedar,mksudnye sedap lah tu=p

ok,tnx to him sebab teman n blnje wayang.hee..okbai,gudnite semua=)

bile jumpe pakwe,mula la rasa nak pitam=p

aritu (xde la aritu sangat pon,semalam je kot!) makcik ak balik kg dia kat Melaka ni.Aku pon dah alang2 study kat sini,pegi la kg dy g tengok2 die kan..sekali cousin ak ajak kelua jenjalan..dengar citenye ade karnival kat Pantai Klebangso kitorang pon terkinja-kinja la semangat nak pergi kan..

bersungguh-sungguh ak hapal jalan dengan niat nanti nak belagak ngan kengkawan n boleh bawak dorg pulak pegi sana dengan eksennye sbb dah tau jalan=p (niat jahat sebegini xdigalakkan ditiru okeyh!)

malas la nak cite pnjang,so ak upload gambar je la ea..

  x ramai org pon..de yang ngah set up khemah lagi..padahal time tu dah asar dah pon..

ni seronok sgt ni sbb pe?x sabau nak jmpe retis la tu..haha

skrg tau dah kenapa pak su wan ak duli panggil aku kak bulat.sebab muka ak bulat=.=`

sebab ak tembambambam,terus x nmpak along raja lawak kat blkg.demm..

but the best part is..

i jumpe boyfie i okayyhhh!!(sila baca dengan gedix)

kan?i gedik kan?tu la..i pon rrase i gedik..tp nak buat cemane..=p


i ng boyfriend i,shahiezy sam

JANGAN JELES.

muahahha...

aku : ingat kat i lagi x??
abg sam : erk,y mn 1 ea..
aku : ala..kte slalu jmpe la dulu..
abg sam : erm...(dia buat muka `alamak,ak x ingat.abes la..`)

hahaha...comel gile muka dy time tu doh!!seyes!!padehal aku berseloroh je,sje nak usik2..sekali dy buat muke cuak bhai sbb tkut ak terase dy x ingat kat ak..*cair~~~

ok bai,mlm ni nak tido mmpi abg shahiezy sam i..ehem2

Wednesday, December 7, 2011

kelakar

kelakar bile memikirkan yang dolu2,ppl get annoyed n tortured me just because of am having an affair,but now they do the same.tetibe y dulu cakap haram,sekarang bile dia y buat eh2 jadi halal..=.=

without asking forgiveness

mana hilang respek?

mana hilang adab?

betul.kadang2 perilaku manusia sekeliling banyak beri pengajaran.

moral of the story : menghakimi itu perlu,tapi menghukum itu tetap hak yang satuyang atas sana tu.=)

Thursday, December 1, 2011

falling for u AGAIN

if your ex-boyriend already had a girlfriend but he never treat u as a friend,neva texting u,n neva reply your calls,its because u r soo lovey dubey that he afraid of falling for u AGAIN.

so he avoiding u

so

please..

give him your cooperation


Tuesday, November 29, 2011

list panjang berjela menjelang SALE HUJUNG TAHUN!!

x lama lagi mungkin duit JPA masuk.sepatutnye gumbira je rase kan..memang hapi pon sbb al-maklumlah..batch ku dianaktirikan..dah lebih 2 bulan start kelas tp jpa kesayangan x bagi2 biasiswa lagi..dengan alasan dy xtau kitrg dah balik..whatthefish..minority sangat kah kami ni wahai incik jpa??

ura2 ada mengatakan bahawasanya..duit akan masuk around 8/12 nanti..ura-ura la..bukan ari-ari..=.= so ak tamao pecaye.merajuk dah ngan jpa=p

sepatutnye,bila dpt duit jpa,list y patut dibuat and tampal kat dinding depan meja study adalah:


  1. simpan siap2 rm2k+ utk hostel fees next sem
  2. simpan siap2 bil p1 sampai hjung sem ni
  3. rm5 sehari beli lauk SAHAJA.kerana nasik bakal ditanak di dalam bilik(bajet 2011 nih).n bajet perlulah sehingga hujung sem ini.
  4. duit topup rm10 seminggu perlulah di tolak tepi n disimpan awal2.bajet juga sehingga hjung sem ni.
bakinye dalam rm110 buleh laaa buat pi jalan2 atau mentekedarah bile rasa kempunan.dan juga utk minyak kancil oren untuk pulang ke kg halaman.bakinye berapa RM?hmm..

TAPI,disebabkan duit bakal masuk time2 SALE ni,maka..list pon berubah dan haruslah ditampal didepan pintu almari,kat cermin bilik air,tulis kat kertas kecik selit dlm beg duit..dan juga di tempat2 lain yang senang nampak.list pula haruslah lebih banyak dan lebih menarik drpd biasa.kalau ada printer boleh buat list gne microsoft word dan letak gambar sekali.contohnye:

  1. mahu beli handbag kulit y feminin untuk jln2...[tepek gambar handbag cantik seketul]tiba2 minat terus beralih kepada handbag.macam mak.terus nak jadi anak y baik sebab mencontohi perangai emak y minat bag.
  2. handbag besa sikit alang2 muat letak buku blh bawak g kelas n lenjan bawak g hospital hari2...[tempek gambar lagi]time2 camni la boleh guna perkataan `ALANG-ALANG` tu..hee
  3. high heels yang aum2...[gambar]
  4. kalau dapat wedges pon masyuk jugak.ALANG-ALANG..tali perlulah yang nipis.tanak tebal2..[gambar]
  5. perlu beli contact lense baru.kalau blh,beli stock setahun punye.wajib kalerful..[gambar mata anyonyonyo...omeyyy..bagi menghasut nafsu bia beli dengan kadar segera]
  6. perlu pegi melantak ikan bakar seumpama esok sudah tiada ikan didunia..[kasi tepek gambar ikan bakar sedap2]
  7. Johny`s!![letak gambar dating mkn johny`s ng pakwe dulu2 tu bia lagi membuak2 nak g mkn]
  8. perlu pegi pasar tiap hari dgn alasan nak kena mkn kepok lekor.kepok lekor tiba2 jadi mknn ruji harian.
  9. barulah sambung dengan list2 y atas yang memula tadi tu..heee

PESANAN:perangai seperti ini haruslah dibendung.kanak-kanak bawah 18 tahun tidak dibenarkan meniru aksi sebegini jika tidak mahu mak ayah bankrupt cepat.harap maklum

ok bai.nak mkn mknn ruji walaupun duit x masuk lagi.

Sunday, November 27, 2011

fesbuk ni memang bahaya..TAPI

sume tu kte sndiri gak yang tentukan..

sekarang dah macam bnde pelik2 kat fesbuk tu..bnde2 lucah la,gambr kite kne amek la,belum y faker sume tu..macam2 perangai..tapi..

  • kalau takut gambr kite kena cedok ng org y x senget akal nak letak gambar kite kat web porn tu kan yang ngah hangus diperkatakan tu kan...kte g la privatekan gmbr2 kite.ape susah?kasi kwn2 kte je y blh tgk
  • kalau x sume dlm fb tu kwn2 kite y kite kenal,ha,del je mne2 y kte x knal tu...kalau nak sgt tambah kenalan baru kat fesbuk tu,wat acc lain y khas utk kenalan2 y ko x penah kenal dlm idup ni ha,just knal dlm dunia cyber je(dunia cyber kau..ayat aku..hehe)
  • kalau ko feymes sgt sampai org ramai sbok nak post kat wall ko..sampai bnde2 lucah pon dorg post gak,g edit profile sana..bia xde org blh post kat wall kite tu..paling paling pon,dorg akan tulis kat bhgian komen..apede halll....
  • kalau faker ramai sgt,xbole nak tlg la kan..dah gambar kite pon sekali google beribu beraban gambar ko y keluar,nak salahkan sape??asalkan so-called fan kite tu tau mn satu acc fb kte y sebenar2nye dh ckup ok dah..bukannye faker tu kacau hdup kite pon..kan?agak2 dy buat pasal,g je report kat fb tu..setel..
kesimpulannye,sume bnde2 jahat kat fb tu bukanlah x boleh dibendung..utk pompuan2 yang membaca nih,g la privatekan pic korg..fb frens tu pon bialah kwn2 y kte knl..kwn skolah ke..kwn ofis ke..kan?kalau nak kwn2 cyber ni,buat la acc lain..letak gambar mata je!hidung seketul ke..konon2 wanita misteri la..nak sgt kwn cyber kan,mestilah kena jadi misteri..kehkehkeh..selamat beramal..ceewahhh!!

ok,bai.assalamualaikum.

perasaannye bila dengar suara orang yang dah lama kita xdengar


  • eksaited mak nokkk!!!dapat no terus terkinja2 nak kol.sekali x angkat,terus down..`duduk cangkung hjung corner bilik sensorang`
  • it was good to know that he remembered your voice without us asking `still remember me?` 
  • baaanyak gile nak cerite!!!rasa mcm nak terus beli sim celcom!haha
  • rasa mcm nak pakse gak dy dtg melaka mlm ni so that esok bole berjimba ng dy bawak jln2 1 melaka
  • teringat mcm masa memula kenal dulu,kol dr pkul 12 mlm sampai sbuh,menyembang punye pasal.perasaannye sama la mcm tu
kesimpulannye,eksaited gile!sembang ng geng lama kot!belum jmpe lg tu..mau ak bcakap xhenti2 kau!!dgn harapan,xde bnde yang kacau mood contohnye mcm,tetibe dy mls nak lyn dgn alasan susah nak sembang mcm dlu sbb da lme x jmpe..blerghhh~~

ok bai

Saturday, November 26, 2011

berjimba ramba bile cuti datang gedebuk dari langit

cuti 3 hari tu dikira lama lah untuk kolej ak ni ha kan.cuti semester org lain sampai sebulan berbulan2.tapi aku?seminggu je mek..xde main bulan2 nye haih.jangan nak berangan.sempena muharam ni ktrg dapat cuti 3 hari,sampai isnn..so sape y dduk jauh tu,time2 camnilah dorg nak balik kg.jengah kucing belaan..cecah sawah padi blkg rumah..sembang mlm2 b4 tido ngan bantal busuk bentuk beruang(bezanya comel sikit)..

aku pulak?baru study berapa topik dah menguap..drpd menternak lemak tido berjam2 tak tentu hala,baik start enjin kreta jalan2 amek angin ye dak?

plan mlm ni nak g tengok de pape function x kat A`famosa sana tu..tp sebelum tu nak g tengok wayang LAGI.cte pe plak kali ni?tunggu..mlm t ak buat review..time korg baca ni,maybe ak ngah sedap terkekeh2 dalam panggung tgk movie..hehe..

nak bajet punye pasalmasak bubur kat bilik je.balik nanti mam bubur je.ngehngehngeh.

sapa nak ikut?jom!tapi duit senirik sapot okeyh.ni ngah tahan sabar ngan JPA ni duit dh 2 bulan delay x masuk2.sume staff JPA cuti bslin ke hape?mampoih batch ak nak tgu lg sebulan kalau gitu la gamaknye..

ok bai,mekaseh singgah baca=)

nyanyuk dah aku haih..

td baru perasan yang eh2 dh nak abes bulan 11..

lepas tu lepas tu

eh2,bday bun lpe nak wish!!

lpas tu lpas tu

eh2,cmne nak cntact,xde no dy..

ok.loser

just in case if u read this,
HAPPY BIRTHDAY =)
gaduh besa mana pon,bengang merajuk xnak tgur lame mn pon,
kawan tetap kawan meh..
susah nak pretend like u dont know someone when actually u penah get involve into his/her life dulu
sempena maah hijrah ni,moga mana yang keruh di jernihkan semula
mana yang jauh dirapatkan semula
mana yang salah dibetulkan semula
JIKA hanya penghujungnya mendapat redhaMU
kalau x,x payah nak rapat2 balik aih!buat tambah dosa wat pa..huhu

ok bai,bun,kalau bce ni,kalau bun cuti,cntact fb fara.kite lepak=)

x pasal2 kena berlari2 semata-mata nak tengok teettt(isi tempat kosong)

haha.ce teka ce teka!!

maklumlah 3 hari cuti sempena awal muharram,orang lain sebok duk balik kg halaman,ak duk melangut kat hostel ni.mana tak nye,dah 2 weekend berturut2 ak balik Klang semata2 nak bagi support kat adik kesayangan yang bz nak amek SPM tuh.dy da abes paper,fuhh..lega je rasa i nokk..hoho

niat asal nak stay hostel 3 hari cuti ni sbb nak cover balik ape y x sempat nak study untuk 2 weekend lepas dulu tu..baru 2 minggu,mak aih!!melampau habes lah bnda yang nak kena study.buku tinggi macam KLCC.melampau kau metafora haih!!

tapi smlam abes kelas menyimpang jap g tango wayang.hehe..wlopun duit JPA dh 2 bln x masuk2 lg,xkira!nak gak g tgk wayang,mesti le guna duit cap PAMA(papa mama)

ak tengok cte ni smlm.penuh drama taw nak g tgk nye pasal,bukannye hardcore fan cte ni pon.drama queen je kau taw..adehh


ticket pukul 7.40 mlm..beli pon tyme lpas kelas pkul 6.30 br nak beli..gelabah balik nak mnd smyag maghrib sume bagai.ta pasal2 kena apply multi-tasking tyme ni.contohnye,gosok gg sambil mnd,pakai bedak sambil pakai bju,kemas handbag sambil pakai seluar.naseb baik solat tu x bole gerak lebih 3x.kalau tak,lagi kacau bilau!!

ak xde la gile sgt pon cte twilight ni.ak tgk org lain sampai gile ah beli poster bagai muka edward ng jacob tu,ak x..mls nak bazir duit.tp semangat gak nak g tgk Breaking Dawn sbb nak tau pe sambungannye ng y dulu..hee..

review:


  • starting dy,org ckp boring n lembab sikit.some point of view mmg betul..tp tu pon sbb starting tu x bnyak dialog,bnyak facial n emotion expression je..sbb time tu bella ade mcm eh2,betul ke ak nak kwen ni.sbb mlm b4 wedding tu dy dpt bad dreams.tu y dy x yakin nak kwen tu..cuak semacam je..nak tau bad dream ape,g tgk senirik
  • cnflict dlm cte kali ni x bnyak pon.main cnflict dia sbnrnye bella pregnant n family jacob run after her la..smpai nak bunuh bella n baby bella..sbb ape?x besh r ckp en..




  • n jacob dlm ni kali ni lawan fmly dia sndri.sebab ape?tu pon korg kne g tgk sndr..hehe..
  • part lwn2 dlm ni bile wolf lwn ng fmly pntianak tu..sbb fmly edward nak jaga bella..n suddenly jacob pon msuk campur,jd wolf jugak n gduh aum2 ng fmly dia..
  • bellla sakit nazak gile sbb baby dlm perut dy tu..kesian..dah macam muka org tua dah..cekung gile!!bella mati atau x,pe jd kat dy,pe jd kat baby dy,kena bnuh ke x,pe jd kat jacob lpas lwn fmly sndri,seperais..g tgk sndri..hehe..kejam kau!

overall,ak rasa ok la..besh je..ak bagi ala 6/10 la..sbb xbnyak action sgt..bnyak main ng feelings je..tp baju kwen bella mmg seyes cantik..badan bella cun gile!!tym honeymoon paling klakabella seduce edward mcm haremmm!!haha..

x rugi pon rm10 g tgk cte ni kat wayang..tp kalau ngah sengkek,poket ngah kering,baik tgk DVD je..sbb x bnyak action,so xbnyak sound effect pon..tgk kat tv or laptop pon ok..kalau bnyak action,bnyak sound effect,tgk kat wayang la best..kan?=p

ok bai=)

Thursday, November 3, 2011

apa rasanya drive balik raya??

maklumlah ni 1st time drive sndiri balik raya.Selalunya duk tengok org sebok2 nak balik raya kan.Dulu ak kat india mana nak balik sangat.macam lah bnyak sgt ongkosnye nak balik selalu tu kan..huhu

So tahun ni dah start belajar kat Melaka maka wajiblah balik ke kampung halaman jenguk bantal busuk kat rumah,teman mak pegi pasar terkedek2 2-3 kali ulang alik kreta hantar barang2 masuk bonet sebab berat x larat nak angkut semua sekali harung.fuhh..cube korang baca dengan 1 nafas,muka biru x?

Lepas tu nak kena kemas rumah walaupun bibik ada datang kemaskan 3x seminggu.mak cakap tu macam cukup syarat la nak raya,kena kita jugak yang bersihkan rumah.disebabkan,ak anak yang patuh,wajiblah mengemas bersama2 bibik.mengemop lantai yang dah dimop.menyapu lantai yang dah 2-3 kali disapu oleh bibik setia,dan macam2 lagi.eceh..ayat siap nak ada `macam2 lagi` =.=

esok abes kelas pkul 5 ptg,lepas asar terus bergerak balik Klang.Total semua 3 orang anak dara nanti dalam kancil oren aku tu.at least ade la teman nak sok seh sok seh kan..macam mana la gayanye nak balik esok.beg penuh baju kotor tu kompem!harap2 jangan la jam sgt..x larat den nak tekan clutch bnyak2 kali woyh!kreta aku manual jah..adedeh..moga selamat sampai rumah.xsaba nak makan rendang!ok sekarang dah kantoi apa reason utama yang semangat sangat nak balik raya tu=.=

Sunday, October 30, 2011

Contest Saya Suka Dan Saya Komen


Contest ini adalah berkenaan Like dan Komen

Syarat-syaratnya:
1. Buat 1 entry bertajuk "Contest Saya Suka Dan Saya Komen"
2. copy banner dalam entry dan linkkan.
3. Follow kedua-dua blog saya yang masih belum follow.blog personal dan blog GA saya.
4. Like page INI dan Like gambar saya yang INI  
5. Like page INI dan Like gambar saya yang INI
6. Like page INI dan Like gambar saya yang INI
7. Like page INI dan Like gambar saya yang INI
8. Like page INI dan Like gambar saya kat SINI.pic ni ada kat hujung2.cari la ye..mekaseh..

9. Tag sorang sahaja dah cukup.
10. tulis sape referer awak dalam entry.
11. dalan entry anda,komen mengenai blog saya skali ye.sbb saya xnk la org susah2 LIKE gambar saya,tapi menang ikut lucky draw je..kan?=)



TARIKH TUTUP?
sehingga tarikh tutup semua contest yang saya join.
mana2 contest y saya join tersebut sudah ditutup,akan saya crosslined-kan.
namun,Contest Saya Suka Dan Saya Komen ini masih lagi berjalan seperti biasa sehingga habes semua contest yang saya join ditutup.
hadiah akan diberi berdasarkan kategori Like Terbanyak.


HADIAH NYA?
untuk GA ni,saya akan pilih someone y saya sayang untuk pilih pemenang.
pemilihan pemenang akan mengikut kategori dan berdasarkan komen yang paling membina.

Kategori Like terbanyak (5 Like) dan komen paling membina:
1 handbag yang dh lama dibeli tapi x pernah diguna(ye,itu memang perangai saya).Made in India.
1 accessory yang akan saya beli di Malaysia (eg: ribbon ring,owl necklace)

Kategori 4 Like dan komen paling membina :
Fashion Lee dress M size.made in India.tak pernah dipakai juga.
1 accessory yang akan saya beli di Malaysia (eg: ribbon ring,owl necklace)

Kategori 3 Like dan komen paling membina :
1 Red Essentials Shirt.S size.Made in India.100% cotton.
1 accessory yang akan saya beli di Malaysia (eg: ribbon ring,owl necklace)


Kategori 2 Like dan komen paling membina :
3 accessories yang akan saya beli di Malaysia(eg: ribbon ring,owl necklace)


Kategori 1 Like dan komen paling membina :
2 accessories yang akan saya beli di Malaysia(eg: ribbon ring,owl necklace)


untuk Referer tertinggi,hadiahnya:
1 accessory yang akan saya beli di Malaysia (eg: ribbon ring,owl necklace)



Last but not least,tinggalkan link entry anda di bahagian comment di blog personal atau di blog GA saya

mekaseh kawan2=)

Tuesday, October 18, 2011

agak celaka

bila kau yang cari pasal ngan ak,dah aku sabarkan,aku pulak y mintak maaf.sabar ngan karenah ko y tensyen nak exam dulu tu,sabar ngan perangai bajet kau baik dah jumpa jalan Ilahi namun ak tersesat jauh lagaknya.bila hati dah lembut dan sedar semua manusia besar kecik hitam putih semua hamba kepada Tuan yang sama,aku tebalkan muka,turunkan ego add kau balik dengan niat sekali berkawan lillahitaala selamanya lillahitaala.berjumpa,bergaduh,berselisih juga berpisah lillahitaala.bila aku mula menerima salah kau tanpa membenci,mula memaafkan kau tanpa mempersoalkan kenapa.TAPI DENGAN SELAMBER BADAK KAU JE BUAT BODOH KAN?sampai bile?sapa y x matured skrg ni?sapa yang perangai mcm tahi skrg ni?sapa yang dulu konon2 berbangga dengan perkataan `sahabat` sampai nak menjaja dulu tu?walhal sekarang perangai kau yang macam cipan memutuskan so-called persahabatan kau tu?kalau setakat kau nak berkawan dgn org alim2 sbb kau xnk tersesat kononnya.ingat,fungsi kita kat dunia selain beribadah ni apa?atau kau nak org nmpak kau alim kononnya,bkawan dgn set2 y alim shje.ingat,setitik riak pon kau xkan hidu syurga

seingat aku,aku yang ucap kata maaf.sebab mak aku ckp,salah kita ke x ke,mintak maaf je..mungkin mak kau x ajar ni,n kawan2 alim kau pon x aja bnda ni..sebab tu aku x pernah dgr kata maaf dr mulut kau.

tak apa,wallahi,akhirat nanti aku tuntut balik.aku tarik pahala kau kat mizan nanti.utk topup pahala aku y seciput nak mati ni

Ya Allah,tinggikan sabarku,hapuskan dendamku,hilangkan amarahku,ampunkan dosa2ku.


maaf.entry ini SANGAT kasar.tapi memang tulus dr hati.
ak yakin,setiap perselisihan,dua2 belah pihak punya saham salahnya.yang menjadi masalah org melayu adalah,suka menuding jari,ego tinggi,xreti2 nak mintak maaf.lepastu wat muka macam org mati.

aku manusia biasa yang juga punya rasa marah dan kecil hati.bukan kau sahaja.

Monday, October 17, 2011

ape nak jadi?

ngah sedap2 layan fesbuk n hapdet blog GA sambil bersiul2 menyanyi2 ikut lagu kat u tube,tetibe tersedak bile tgk senior ak post video ni kat fb dy.ce tgk ce tgk


ce bayang cemane expression muka aku time tgk vid nih?facial muscle twitching ak weh!!kwang ajaq btol dorg ni..dh,mls nak maki hamun.tgu la nanti kaum kerabat ko pulak yang kena baru ko rasa.


mana sorok akal bila hati legam
dalam mana percaya bila cetek kewarasan


batak sikit dengan rice cooker baru

Hohoi..bahagianya rasa bile klas abes awal(12tghri) n sampai2 bilik terus potong bwang blablabla masak megi kegemaran perisa tomyam nyum2.

Ye la..ak student mane la bnyak benau duit nye haa..mkn megi je la..ni pon kire sedap la ni siap ade kentang cili bawang bagai.ye dak?=p

Slalunye abes klas nak kne menapak g kedai desa baru g bli mknn..pitih keluar,lepas tu lepas tu abes mkn tup2 dh pkul 1.30 nak kne kejar2 smyg lpastu lpastu nak kne jln laju2 mcm robocop g kelas sbb pkul 2 pntu dah tutup.sadis x?

So arni nak blagak ngan rice cooker baru.blh jimat duit dan masa.sile jeles.rice cooker ak cap cikai je..Pentec.klaka jugak nama dy.tp asal blh guna ok la tu..1.8L harge 46 hengget.ko hado?sbb tu al suh korg jeles.ok bai.nak mkn megi sambil bersiul2 senang hati
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, October 16, 2011

kempunan cendol

kat Melaka ni,area2 bangunan merah tu kan,ada jual cendol baaiikkk punye!siang tadi ngan semangatnya ak gerak naik kreta amek mamat demok tu,g angkut dy g mkn cendol.ak pakse gak dy teman.muahaha.mekaseh.ade ubi ade batas,ade hati akanku balas.kalau ada hati la..kalau tym tu tadak hati mau balas,postpone lain hari taw!=p

berkobar2 nak g mkn cendol,bila sampai sekali parking tadak weyh..jauh gile ak parking kreta.jalan kaki bsungguh2 sampai kedai cendol,skali hujan bhai...dh la penuh.y x penuh,seat y xde payung..guane wa nak mkn cendol hujan2 xde payung bhai.mamat demok ni dah la xbole kne hujan kang bersin patplohpat juta kali kang,runtuh bngunan...

last2,patah balik g kreta..cendol?hmm..telan air liur je la..xde rezeki kot.tp memberontak punye pasal,ak diam je dlm kreta.pastu lama2 berpikir `ko nak marah hujan kenapa?` aigoo..konflik diri betol la..

xpe la,lama lagi kat melaka ni.x kemana nye cendol tu..haha

sape x penah g rasa cendol kat bangunan merah tu rugi woo..dulu ak penah mkn situ terus terkenan!haha

ok bai.

nak mintak maaf kat akhirat ke?

bile laa ko nak sedar n mintak maaf sume kekasaran kau dulu weh..bukan berdendam,lama dah maafkan.tapi kalau dah namanye manusia biasa beb,hati mana yang x kan ingat ayat2 kasar kau dulu?

Saturday, October 15, 2011

susun jejari sosej

kengkawan.sori le..lame x hapdet blog ni ha.busy la.x menyempat nak coreng2 kat sini.maklumlah,kelas x hengat dr pagi sampai ke ptg.malam pulak di-occupied dgn study yang melampau2 banyak.hidup as a student...gitu lah gamaknye..=.=

ada 2 bnda y ak nak cerita kat sini.

1)berkenaan aku punya Contest Saya Suka dan Saya Komen tu kan.masih belum ditutup ye kesayanganzz semua.sebab ada 2 lagi contest yang masih on going.so..harap2 bersabar lah ye.

2)bagi sesape yang menang GA Tengku Nizam,y bertuah dapat hadiah daripada aku tu..harap maaf atas kelewatan.ni pon atas sebab yang sama.bz memanjang.dah la mini mart bawah hostel ni xde topup.nak beli topup kne drive keluar.adoyy..jgn risau.hadiah tetap ada,cuma lambat sedikit..ok?

3)hidup sebagai budak tahun 3 dalam bidang perubatan di Melaka Manipal Medical College,Melaka memang sangat2 memenatkan.makanya..segala usaha untuk menghapdet blog tetap akan diusahakan.kalau ak boring study ke..xde keje lain dah ke..ak hapdet la.muahaha.

4)blog GA aku pon dah lamee senyap..sori la kat sape2 yang follow blog ak tuh,lame sgt x ber-hapdet ha..tu pon akan dicuba.huhu

5)ak baru lagi kat melaka ni.so x bnyak tempat y ak tau.tp disebabkan aku ni mmg kuat merayap,so memang xde hal lah.kompem boleh hidup nye kat melaka ni.so..sesape area melaka blh la lepak sesame=) tp ak free wkend jer..ngee

ok abish.mlm ni ade dinner sama itu member skolah rendah.hehe.makan apa n dimana?tunggu..akan di-review=p

Wednesday, September 28, 2011

jom!

harini hari ke-3 ak kat melaka manipal medical college,melaka (M3C).still lagi orientation week till this Friday.baru hari ke-3 je,ak dah skip programme dh..muahaha..full of talks bhai..so what would u expect?haha.

x saba nak tunggu kotak2 dari Manipal sampai sini..nak kmas2 buku.baru la smngat cket nak study en..=p my room is quite isolated from the others.to view it from a good side,i got more privacy,boleh stdy xde la asek nak merayap je keje.dekat pulak ng senior so blh tnye n pnjm je buku diorg..

smlm bru g lepak ng mmber skolah kat bndr hilir kot..kot la=p g mkn chicken chop.sedap gile wa ckp sama lu..sedap,besar,bnyak..1 meal tu RM6 rasenye..sbb bil RM14 for two.tempatnye xde la mcm hotel.ala2 kedai mamak je.tp apa ak kesah.asalkan bukan tmpat y blh dapat diarrhoea sudehh...sape y du area melaka y nak g mkn chicken chop murah,meh msg ak..ak bawakkan..hee...spe blogger area melaka?meh le kte jmpe tgk wyg or mkn2 wkend ni.nxt week dah start kelas=)


p/s:utk membr ak,be strong k.rasa2 mcm nak wat bnde bodoh je,msg ak..ak bwk klua jenjalan
p/p/s:adik2 y membaca ni jgn ikut prangai akak y ske n slalu skip kelas ni eh(ter-skip la..overslept)

Wednesday, September 14, 2011

ZERO

Pegi india xde la lame pon.setakat 2 tahun setengah tu,apelah sgt kan.tapi..sampai2 malaysia je macam aku pulak org asing.hal topup nak kne tnye adik ak.jln kat area rumah ni pon sejok tnye2 org lagi.setakat alam central s.alam tu memang mainan ak la time kecik tp sekarang nak g sana pon siap sesat2 lagi.jln g KL jgn tanya la kan..tu bukan zero tapi dah negative dah tu.adoyy..apeela naseb..noob gile je rasanye.

P/s:gambar diatas diambil ketika sesat mencari alam central s.alam.goshh!!¡¡
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, September 11, 2011

my 1st entry

Using android.guna lappy lagi besh la rasanye..huhu
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, August 21, 2011

ahad yang menyenangkan

sebab celik2 mata je tgk jam dah pukul 12 tengahari kau!!

ni la akibatnye kalau semalam duk melalak karaoke sampai subuh=.=

fesbuk x selamat

Marah dan x puas hati tu normal.memang lumrah manusia.sesetengah orang melepaskan perasaan di fesbuk.Ya,macam saya.Kenapa?sebab

1.Pernah saya senyap dan gossipkan bersama rakan2 erat.Tapi apa yang jadi kemudian??--->dosa bertambah,benci makin menebal(memang totally out of tuntutan Nabi.

2.Saya jujurkan cakap depan2,maklumlah perempuan..hati tisu lah katakan.ditegur salah,x ditegur dikatanya bukan kawan pulak.tak tahulah apa yang kami kaum perempuan ni nak sebenarnya.Walaupun jujur,dikata salah,dibenci di maki.lumrah ke??

pernah ada sorang kata kat saya `sincere is not the ultimate solution while its gonna hurt someone`s heart`
keliru seketika,yang saya selalu dengar `accept the truth eventough its always hurt` dan yang penting kejujuran itu memang sifat mahmudah yang diajarkan kan?sebab malas nak panjang crite,aku senyapkan je.

3.Sebab pengalaman mengajar aku jangan sesekali luah perasaan kat sape2.So jika di fesbuk,sapa nak marah kan?fesbuk aku,sape terasa tu bukan ruang lingkup daya aku.x ada nama yang aku tag,maka ianya adalah more to geram n nasihat utk diri sndiri juga org lain.sape terasa,maaflah.kamu paranoid kot=p

Tapi sekarang fesbuk x boleh dah nak emo2.ucap sayang2 mushi2 xpe,tapi jangan sesekali ko lepas geram kat fesbuk.sebab nanti ada yang paranoid terasa x tentu hala.

baiklah,fesbuk aku akaun aku,org lain pon nak tetapkan apa y perlu ditu;is dan apa yang x boleh kan disebabkan paranoid sendiri=.=

berharap jangan sapa2 kacau blog aku pulak.

aku bercakap lemah lembut ni.tolonglah jangan terasa dan paranoid kalau x ada nama sesapa yang aku tag ye.sebab aku tulis apa yang jadi dlm hidup ak bia 1 day aku boleh baca balik dan belajar juga amek pengajaran.

ayat kasarnya,jangan sebok nak terasa kalau aku x ada tag or tulis nama kau.penatlah aku nak jaga hati kau je sepanjang masa.hati aku sapa nak jaga?apa kata masing2 jaga dan sentisa fikir positif.boleh?

am changing.sebab x suka bila org lelaki suka kaitkan PEREMPUAN dengan perangai yang suka bergossip dan berpuak2.So aku berubah xnk dah gossip2 kutuk2 org blkg2 n xnk dah brpuak2,aku geng2 ak,kau geng2 kau walaupun kita semua baik antre puak.(macam taik kan perangai cmni?)

someone asked me `kenapa pompuan suka berpuak2 eh?dlm family aku pon mcm tu`
my answer `when something happen to them,when the time comes,they will realize it.tunggu je`

abis..=)

Saturday, August 20, 2011

quick hapdet before leaving India

Manipal : waktu india sekarang : 2.30 pm (Msia : 5.00 pm)

naik kereta ramai2 pergi Mangalore

Mangalore-Chennai : Kingfisher flight 6.30 pm waktu india (Msia 9.00 pm) 

Sampai Chennai 9.05 pm waktu india (Msia 11.35 pm)


entry seterusnya akan di hapdet di Chennai

babai Manipal.I`ll miss u.I realy do =)

Friday, August 19, 2011

shopping terakhir

esok aku gerak nak balik Msia.So..harini la hari last aku nak shopping pon.HAri ni agak bz cket la..

*g spin baju kat umah member.Ni lah akibatnye kalau jual barang2 rumah cepat sgt,aku xde msen basuh dah woy.jadi snow white kejap malam tadi basuh baju.
*nak g tutup account bank
*nak kena buat exit permit.kalau x x lepas kat airport nanti kang=.=
*SHOPPING SAREE sebab ia penting,haruslah tulis gemok2!=p

Kain saree ni buat baju kurung cantik gile...So haruslah cari 4-5 helai
warna pepel cantik juge..
yang ni wajib beli jual kat orang nak menikah.hee
kalau ada corak2 mcm ni,cantik buat baju kurung nih.wajib beli!

baju kurti ni pon ok gak jadi baju raya,lagi2 balik dah nak last minit ni so haruslah juga beli.



Tapi kena tunggu baju kering dulu sekejap sebab dah x de baju nak pakai..sadih betul..=.=`

ok bai mekaseh baca=)


Mekaseh daun keladi

Raya Haji nanti bagi la lagi..=p

daripada
kenal kan?

entry dia tajuk:

TAHNIAH kepada pemenang kad raya !!!


lepastu lepastu scroll scroll dan scroll lepastu nmpak banner yang macam familiar..

Ya,header aku lah tu.
Haah,aku lah tu antra org yang dpt kad raya si Nisa ni
tu pun lepas berjaya jawab 3 soalan dia
dab berjaya godek2 entry die yang lepas2 sbb nak cari gambar ni:


hampir2 nak give up dah sebenarnye,tapi terus gak cari..hee=.=

4 orang yang lain yang jugak akan dapat kad raya(5 org je semuanya) adalah:


kadraya1
kadraya2
kadraya3
kadraya5

mekaseh Nisa untuk kad raya n mekaseh samua sebab baca=)

Thursday, August 18, 2011

hajat tertunai hari ni

Harini mood aku baik.Pagi tadi abes exam.Walaupun jawab main hentam je x apa,yang penting aku balik Msia jugak Sabtu nih.muahaha.Secara rasminya aku nak announce :

SESI PEMBELAJARAN MBBS AKU DI MANIPAL
-
-
-
-
TAMAT!!!

Tapi x bermakna aku abes blaja dah.Kena sambung lagi 2.5 tahun kat Melaka baru dapat lesen nak gi ubat orang.Lama lagi oyy!!haha=p

Lepastu lepastu kan..

tadi balik exam bukak fesbuk dapat msg besh!


tekan sopan2 ye untuk tumbesaran gambar yang lebih jitu dan padu.

Nampak x yang aku bulatkan merah tu??hehe..Aku menang shawl contest by ScarfAddiction .YES!!sape x suka kan?mekaseh la kat member2 yang dulu sudi like gambar aku,aku tau sume tu annoying.tapi aku nak gak.muahaha=p kat sesape y x like tu xpe,mekaseh jugak sbb sanggup baca msg aku yang duk letak bnyak sangat link suruh korang like(ececeh,ucapan macam menang trofi dapat no 1 je..padahal..dpt no 3 je.tapi menang lah jugak.ko hado??).Menang ni dapat shawl dr ScarfAddiction.Ok lah tu,aku balik Msia pon lambat de brpe hari je nak raya kan,shawl ni jd shawl raya je la..=)

Lepastu lepastu kan,

aku bukak blog lepastu macam biasa mestilah cek shoutbox dulu.lepastu lepastu..Nizam msg aku.muehehe..


aku ingat nak sponsor hadiah kat GA si Nizam nih.n dia pon terima.haha.saje suka2 nak sponsor.boleh promote sikit aku nye blog yang kecik ni kan.mekaseh!=)


ni GA nye.sape x join lagi g lah join.hadiah banyak melampau.seyes x tipu woo..
hadiah macam topup,shawl,JERSI,keychain,iklan free dan hadiah y 1st tu memang aku pon terliur taw..
x caya ce la tengok.Tengok skali hadiah ape yang aku sponsor tu.muehehe.Tu pon kalau si Nizam nih dah edit entry tuh n masukkan gambar hadiah sponsor aku=)


3 hajat tertunai hari ni,apa je hajat korang yang tertunai harini??

bai,mekaseh baca=)

Sape minat Korea??

Kenapa korang suka tengok cte korea??

#sebab aweks dia cun2 memang x hengat.Yang pompuan mesti jeles sampai gigit kuku.Lepas tu mula lah berangan nak jadi macam heroin korea tu,muka flawless badan kurus,suara comel,gaya sopan.awww...(aku lesbian ke??)

#sebab hero dia hensem x hengat dunia!Ya Allah..kenape lah ada manusia sehensem dorang kan?besar betul ciptaan tuhan(Ramadhan ni banyakkan sikit memuji tuhan.pahala tu).Lepas tu nanti mula lah nak compare-kan bf masing2 dengan hero korea ni.Lepas tu lepastu mulalah nak berangan si bf masing2 nyanyi2 sweet2 kat korang macam dalam cerita tu kan?padahal suara sebenar bf kita,hmm..kita je la yang tau langit tu tinggi ke rendahnye..=p

#sebab rumah and tempat dorang cantik.Malaysia kan panas iklim hujan dan panas sepanjang tahun bukannya 4 musim macam dorg,langit cerah pon bila bercakap still asap keluar kepul2 dari mulut dorang.Rumah dorang seyes cantik woh!aku pon kadang2 berangan nak rumah macam ni lah,macam tu lah..macam-macam...haih

#sebab baju dorang stylo mylo?owh aku memang suka style baju dorang.dah la dorang banyak baju lengan panjang taw.panjang lah akal aku nak design baju and hantar kat tailor bia sebijik jadi macam baju dalam cerita tu kan..haha=p

#sebab lagu dia best2??member aku sorang ni,abang dia minat gile cerita korea sampai dia cakap nanti nak kawen ng minah korea.gilak ah!kalau betul dia dapat,memang aku solute abes lah..lepastu kalau dia bukak kelas `Cara-cara mengayat awek korea` kompem dalam 3 bulan dah jadi jutawan!Si abang ni,dia suka dengar OST dulu,kalau best barulah dia layan tengok cerita tu..pelik kan?tapi lagu dorang memang best pon=)

#Cakap pasal lagu,korang penah tangok video SNSD,SUJU blablabla sume?masyuk kan dorang menari.step dorang simple taw tapi sebab dorang menari ngan sangat energetic n penuh emosi menyebabkan efek yang terhasil sangatlaahhh aumm2!!

cakap pasal lagu n step korea nih,aku nak share 1 bnda ngan korang:


APA KOMEN KORANG??

Komen aku:video die semat je sebenarnye.pandai dorang buat video cume..aku rasa klaka ngan lirik lagu die.haha.beat lagu dah sedap cume lirik klaka gile!isnin selsa rabu....ahad??waddefish?and step dorang sangatlah berterabur,x sama..de yang lambat n sangat lah x ada emosi dalam tarian(ececeh..pandai je aku komen=p) Lagi satu,ramai sangat ahli kumpulan dorang ni,serabut kepala aku tengok dorang bsepah2 dalam video nih,kalau seragam x apa lah juge..hadoi..pape pon,gudlak lah ye..huhu

ce compare dengan yang ni?

ramai jugak atas stage.tapi x serabut,tarian energetic n ade emosi.beat best tapi liriknye aku x paham.dorang ada ke?=.=

Wednesday, August 17, 2011

bukan nak mintak simpati




u`ve heard what i`ve done,
but not what i`ve been through

So,please stop hurting me..

kalau dah namanye exam

mestilah malam tu x duduk diam.macam kucing nak beranak je gayanye.kalau tangok kat home fesbuk tu ya Rabbi macam2 ada.Tetiba banyak pulak doa2 harian,x kurang jugak dengan sumpah seranah.hahaha.Mesti aku dulu time nak exam pon cenggitu.Muahaha.

Aku de exam gak pagi nanti tapi exam yang x berapa nak penting lah.(Sebab die bukan university exam=p).Tapi dengar2 3rd year kat Msia nanti ada Unis exam,so agak tergugat  lah jugak aku punya ke-selamber-an aku.Muahaha.Mane tau tetibe die amek 50% daripada yang kat india ni kan..haa..kalau fail,susah jugak nak cover time unis nanti.So nak x nak terpakselah jugak selak2 soalan tu.

selak je,baca masuk ikut bregma klua ikut occiput.muahaha=p

ok bai.mekaseh baca.

p/s:aku balik Msia Sabtu ni.jejak kaki kat KLIA hari selasa lepas sahur.Sahur atas flight beb!tah ape la mknan nye nanti.Lepas tu...ronggeng dengan family tercintah sambil cilok DSLR adik aku n snap2 gambar.lepas ni blog Jangan Jeles ni penuh dengan gambar je la...

Monday, August 15, 2011

hikmah Ramadhan for me

~fara anak  abah~
I once have regrets.now no more.
You,for walking away,








sila baca dari bawah ke atas.mekasih.

Wednesday, August 10, 2011

entry pendek

aku malas nak tulis pape la skrg sbb bz kmas kotak n bz melayan sakit perut yang mengada2 ni.Kena siapkan kemas barang2 masuk kotak before ahad ni snn ahad ni dah nak kumpul shipping gi balik Msia.Banyak lagi x masuk kotak.Yang dah masuk pulak kena kluakan balik sebab aritu malas nak balut ngan plastik.Ni la padahnya kalau malas,x pasal2 kne buat kerja 2-3x..=.=`

blog Ga pon dah bersawang.mintak maaf kat sape2 yang ajak aku join Ga n contest dy tapi seyes x de masa yang terluang.Kalau ada pon,dihabiskan ngan tido,baring n merehatkan badan sambil berpoya2 ngan pakwe korea yang ensem aumm2..=p

Xpe,ak try la jugak wat entry walaupun entry cabuk je..isk2..

ok bai,mekaseh sudi baca.=)

Tuesday, August 9, 2011

untuk Cik ELia Jejariruncing

Kesian.Aku pon bukannya kat Msia so ak xtau crita detail mana pon.tapi just nak bagi tau yang

AKU PULAK YANG TAKUT NAK BERTUNANG!!!(padahal x de calon pon lagi=p)

aku x akan btunang n kawen awal,sebab bnda2 mcm ni la.Tapi betul jugak ckp Elia,sume ni takdir,klu kita tau kita akan putus tunang kalau  btunang awal,x de lah kita nak btunang kan?

Untuk Cik Elia,moga sabar tu panjang n kuat.Ada la tu hikmahnye n am sure u gonna find it within just a blink of your eyes.

Aku x tau cerita sgt n dgr pon dari gossip2 je so aku xnk komen la salah siapa.Tu sume hal antara Elia,Apek n Allah.Tujuan aku buat entry ni pon just nak bagi sokongan moral kat Elia je sbb aku tau mesti sedih kalau putus tunang.But dear,just think +ve out ofit k=)

Tiap pertelingkahan dan salah faham sebenarnya salah siapa tu tidak menjadi issue.Sebab bagi aku both side ada salahnya yang tersendiri x kesah la banyak ke sikit salah tu.Tapi kita as manusia yang kecik ni,amek iktibar ngan apa y dah jadi.Fikir mana salah kita n jangan ulang lagi,dan fikir apa salah dia y kita  x suka n jangan kita juga buat salah yang sama.

Like what u said earlier,everybody make mistakes n we learn from it=)

Sabar n take care=)

Cik Elia Jejariruncing

Monday, August 8, 2011

hakim dunia

Dulu2 zaman sekolah2 dulu ngan sekarang2 zaman anak dara sekarang ni,selalu guna ayat ni:

`Jangan judge orang` ` Kita x de hak nak judge org` `ko sape nak judge aku` `...judge...` `...judge..`

Ha,ce try sebut banyak2 kali `judge` tu.penat kan dengar?hahaha.

Dulu2 aku slalu gak guna,time sekolh2 dulu.Sebab rasa macam dah besar je kalau guna ayat ni.Rasa macam aku betul.haha.Bongek x?Tapi bile dah puberty,dah besar dah tinggi sikit,baru la paham.Bile tengok or dengar(ngumpat) pasal salah org lain atau salah org kat kita,kompem akan keluar ayat `x yah la nak judge org camtu!`

kan?betol x??

But lately i realize that if this so called judgement is not there in our life,so there might be no psychiatric illnes or apa2 illness la akan ter discover..x akan ada interaksi n sensetivity dalam masyarakat.without we realizing it,
*Dr amek history from patient n make their own hypothesis n diagnosis which is for me,a judgment.
*Mak2 dtg dekat kat kita when we r down n comforting us without being told to do so.Sebab mak2 nmpak n  berfikir yg `oh,anak aku ni de problem ni`.which is for me also a judgement.
*Besfren keluar cari hadiah kita n told us that they find the one that defines us a lot.eg:gurlish thingy for whom yang minat pink,leather coat for whom yang agak2 tomboy blablabla..n for me,thas was also a judgement.
*Kita nak beli bedak kena masuk kedai alat solek or mustika ratu atau oder dari avon,padehal mydin n jusco berlambak.sebab kita yakin n kita kenal avon as cosmetic nye kedai.

tanpa sedar,yang dulu beria2 kita cakap kat orang `jangan judge org lain` padahal kita sendiri banyak je buat macam tu..
Tuhan sendiri suruh kite fikir n decide mana y baik n mana y buruk.judge it by urself which 1 is good n which 1 is bad for u.kan?
So sebenarnya x salah nak judge orang ni.cuma...starting today,aku x nak cakap y judge org tu salah.just nak cakap yang menghukum org itu barulah salah..

sebab menghukum ni hanya kuasa yang di atas.

people change.betul masing2 ada perangai masing2 but it doesnt mean dia x akan berubah=) ko jenis lemah lembut,sampai bile?if sumthn terrible happens,ko x kan jadi kasar ke??ko jenis yang bnyak ckp mulut lantang tp nanti bile ko down ko x kan terdiam ke?n kau yang selalu cari masalah x akan bersedekah dan berbudi ke?See,whatever happens,think on its +ve side n anggap je dia dah berubah,bukan dia y dulu..then ur heart will be less hurt=)

Friday, August 5, 2011

#Day 10 : 10 final words

1.sabar
2.sabar
3.sabar
4.sabar
5.sabar
6.sabar
7.sabar
8.sabar
9.sabar
10.sabar

Wednesday, August 3, 2011

camne nak besihkan kasut baldu?

puas la ak google x jumpa2..y penuhnya online shopping kain baldu banyak la.adoyy.Aku de beli 1 kasut but baldu dulu kat Beijing.pakai sekali time tu je la,pastu x pakai dah.Nak pakai g mana je kat India ni=.= So,bile dah lama2 kat rak tu,skali tengok ada sawang la,fungus la.tanah la.macam2..apekah..=.=`

Penat google 15 minit,last ak bengang,ak amek berus gigi,basahkan,aku berus pelan2 kat but aku tuh!muahaha..jangan la rosak..pelishhh...Naseb baik ak de berus gigi extra.Kasut but tengah dikeringkan,nampak gayanya masih selamat lagi..hee..=p

Ni die kasut nye yang digembar-gemburkan sangat tadi tu.Oh!Sungguh aku cinta padamu kasut but pepel ku!!!*kish banyak2*
saje kecikkan.klu amek gambar besa2 nanti korang jeles tengok kasut but pepel.muahaha.
Taman Gundik Maharaja,Forbiden City,Beijing.

ok bai.maseh baca.=)

bile puasa,mulalah nak menggedik

adoyy..baru hari ke-3 puasa dah macam2.Tiap hari lepas zohor mesti tunggu waktu asar pulak.Lepas masuk asar tunggu masuk mangrib pulak.Pegi kelas pon mata duk tenung la jarum saat kat jam bulat kat wad psychiatry tu.Dalam hati meronta `Bila nak bbuka ni..`.Bile balik rumah terus mengadap laptop sebab x nak fikir pasal dapur.Bile perut bebunyi rasa nak hempas kepala kat bantal je sebab dia empuk,kalau dinding nanti masuk ICU terus babai see u in heaven.

Padahal dulu2 zaman tok kadok(padahal baru 3 hari) time belum puasa dulu,orait je duk lepak dpn laptop xbreakfast x lunch.Dinner pon pkul 9-10.X de pon nak merengek2 lapa macam Dik Fiq mintak jajan kat kedai Wak ketok.Camni la,bile x puasa,sombong..x nak toleh kat dapur pon.Sekarang dah start puasa,mula la jeling2 kat dapur tu mengharap tetibe de orang ensem se hensem Aaron Aziz jenguk keluakan pintu sambil tersenyum `Sayang,jom makan?I masak spesel untuk u`

SNAPP!!berangan lagi.Puasa2 ni memang berleluasa delusion nih.kronik..kronik..bile puasa,mulalah nak menggedik makan macam2 macam orang mengandung la pulak..=.= Neway dlu masa mak aku ngandungkan aku,dy teringin buah sukun.Jauh jugak abah aku cari.Last2 member tempat kje dy cakap dy de tanam blkg rumah..betul2 de seketul je y dh masak boleh amek makan.Fuuhhh...kalau x,kempunan la mak aku,ak pon lahir2 asek air liur meleleh je kang..sungguh x anggun taw..haha=p

Sempena puasa nak kasi korang meleleh jugak la.

ni feberet aku se feberet feberet nye ah time travel g China dulu.
Ikan Kap masak sweet sour.
Ikan Kap kauuu...haaa..kau penah?ak penah..Jeles cepat!ngee..joke2=p

ok bai,mekaseh singgah baca.Nak pk nak masak ape utk sahur esok=)

ni akibat rindu dendam la nih!

start Ramadhan,malam2 b4 tido mesti nanges sebak tringat kampung halaman.ececeh..kampung halaman.berbunga2 kau bahasa aku.tak lah,rindu kat mak je.Tetibe,apesal tah.Time2 tu lah nak teringat kat adik,teringat pe kekejaman aku kat adik2 seperti :

1.adik lelaki ketika darjah 1 g hendap2 sebelah tingkap kakanye y darjah 6,`Pssst!Yong,abang nak berak.Takut.Tandas gelap.`Kakaknye pulak dengan selamber wat muka x bersalah buat muka x ada perasaan.Sebab malas nk kelua kelas g melayan karenah adik.Beria2 lah si adik merengek2 memujuk2 tahan malu sebab kena pas2 cakap kat kawan kakanya yang duduk sebelah tingkap.Tapi last2 keluar jugak gi teman dia berak kat TANDAS PEREMPUAN.=.=

2.Si adik lelaki bongsu pegi sekolah dihantar oleh kakaknye dengan penuh rasa x ikhlas sebab kacau je orang nak tido pagi2 kan.Adik siap pesan `Yong,nanti amek pukul 1 taw` Tapi bile pukul 1 lah aku nak buat2 busy DEPAN TV.Tau2 lagi sepuloh minit si adik dah tercegat depan pintu dengan hela nafas yang sangatttt la panjang.Penat kot.jahatnya aku=.=

3.Si adik mintak suapkan nasi sebab dia nak tengok tv.Punyalah dia nak bermanja2 ngan kakak tersayang..Si kakak pulak suap macam puting beliung!semua nak cepat,semua disumbat!Siap marah2 adik suh cepat la abeskan nasi..Alasan?sebab nak kelua dah janji ngan kawan..jahat gile=(

Bile fikir balik time kecik2 dulu sangat laaa x menghargai adik sendiri.Tapi normal la,makin besar,makin matang,mula la nmpak n sedar salah sendiri.Lepastu mula la nak buat muka x tau malu offer adik yang tingkatan 3 `Amir nak mkn?Yong suap` ataupun berbaik2 ngan adik yang tahan berak dulu tapi sekarang dah form 5 `Yong nak kelua g JJ,nak ikut?` `Amek la nak baju y mana?Yong belanja`

Bila adik2 dah besar,perangai semua berubah.Ada y jadi makin pendiam,ada yang jadi makin liar,makin degil,makin kurang ajar.Macam2 perangai.Sedar x sedar eh2 tah2 aku dulu pon macam tu..huu..

Rindu nak balik rumah manja2 ngan adik2.Walaupun dorg dah besar,aku nak layan dorg macam budak kecik n macm geng sendiri jugak!ape aku kesah!Dorang segan ke..x ke..klu aku nak cium pipi dorang kat tengah2 orang ramai pon aku cium je.HAHAHAHA..kelakar bile tengok adik laki marah2 n blushing bile kakak sendiri cium pipi=p

Bila dah duk jauh ni mula sume nak rindu.Selimut kat rumah pon nak rindu=.=

korang penah gak ke r jahat ng adik2?Ke..aku je satu2nya kakak y kejam dulu kat adik2??haha

ok,bai..mekaseh singgah=)

Monday, August 1, 2011

makan atas talam

korang pernah?aku pernah..selalu kot!kat rumah kat Msia lagi laaa selalu.sebab sedara mara aku ni memang jenis yang x boleh duduk diam.ada je bende yang dorang nak buat.Tiap kali weekend mesti nak jalan2 or makan2.lagi pulak sekarang si Paan anak Mak Long dah bukak kedai makan Sepakat sebelah rumah.

aku ulang,SEBELAH RUMAH.

haaa..Kauu..sape x terliur kalau dah hari2 asek bau makanan,mesti la dengan lahapnya gi serbu jengah kut tingkap kan `Paan oyy!!ko masak ape??sedap je bau ni ha...meh pas umah Cik Nah sini!!`

umah Cik Nah tu umah aku la tu..Mak aku bukan hengat pasal kencing manis die,main lahap je sume.Sama la abah aku pon.tunggu la aku balik nanti memang aku catu

eh,lari topik.Sorry.

ktrg slalu buat makan2.Selalu jugak buat Doa Selamat.Jemput sedara mara area rumah je dh boleh penuh rumah n penuh 2 khemah kauuu...haaa..ramai x ramai family ak?nanti aku kawen,jmput sedara mara je.Bajet duit!=p

Time Doa Selamat ni la nanti de mkn sama2 dalam dulang.De jugak yang bungkus bawak balik.Makanan ni orang jawa panggil `Berkat`.Ak xtipu seyes sedap gilo woohh!!!ak nak buat kat india ni xreti le aku..kang jadi nasi ayam kang.hehe..tipu2=p

Nak dijadikan cerita,semalam ktrg pon makan sama2 dalam talam jugak.de la 3-4 org share 1 talam.Ni sempena senior2 (batch aku la tu) dah nak balik Msia kan,so ktrg buat la jamuan sikit utk sume junior2,tapi ni pompuan je la.Laki xboleh!!nanti mknn cepat abes!kedekut kala aku nih.huhu

Honestly,ak suka makan sama2 dalam talam.Kecik2 dulu kan kalau abah balik kenduri bawak Berkat,kitorang 3 beradik memang jakunlah berlari berpusu2 mendapatkan Berkat abah tersayang.Hehe.Seronok sebab time ni la makan nak berebut,aku nak drumstick,adik aku pon nak.Aku nk ikan bilis,abah aku pon xkurang jugak berebut selalu curik ikan bilis y aku sorok bawah daun pisang tu.hahah..(abah memang selalu usik anak2 dia.selagi ktorang x geram selagi tu la dia kacau.RINDU)

Tapi lain pulak suasana makan dalam talam kat India ni.Aku pon xtau kenapa.Mungkin sebab segan?ye lah nanti mkn bnyak dia cakaqp aku gemok,klu makan sikit ececeh..malu2 pulak minah ni..kan?ke..sebab xsuka makanan campur2 n share2 ngan orang?Aku pon x tahulah..

Tapi bagi aku,aku rasa sebab orang yang makan ngan aku tu bukan FAMILY.Bukan adik2 aku.Bukan abah mak aku.So rasa dia lain..Ye lah,xboleh la nak makan kaut sume benda lepastu sorok bawah daun pisang cam yang aku selalu buat kat adik2 aku kan?hahaha.

Mungkin sebab isu yang dibincangkan ketika makan tak semeriah dan x sekelakar macam kat rumah.Kat rumah makan atas meja tapi meja dekat ngan tv.haa!!berjam2 lah ktrang makan kepala mengadap tv.Mak bising ugut nak tutup tv baru tangan masing2 bergerak suap ke mulut.huhu.sorry mak.

Bukan ak xsuka or xseronok makan atas talam ngan kawan2.Seronok.Betol!cuma..ngan family kat rumah lagi seronok..=) ala2 hujan emas di negeri orang,hujan batu di negara sendiri la tu kan?seronok mana pon ng kawan2,dengan Family lagi seronok.Alhamdulillah family aku masih lengkap.Cuma mak kurang sihat.Mata dia blurr sebab kencing manis.Beberapa kali jugak g laser n operate masuk minyak(bak kata doktor di Malaysia.ak pon xpaham).Semoga Ramadhan ni kesabaran mak meningkat,n matanya jelas la sikit cukup untuk dia lepas rindu baca Al-Quran.Sayang mak=)

p/s:Mak!!nanti yong balik,masakkan Berkat!!mekaseh daun keladi,nanti yong mintak mak masak lagi.muehehehe=p ok bai.mekaseh baca.

Friday, July 29, 2011

next:im wearing dress

esok mau snap2 gambar pakai dress sbb theme dy dress..hehe..knpe ak smngat sgt??sbb hadiah die RM500 utk setiap winner!!hoho..n dy nk 6 winners beb!kire tinggi la chances nak menang kan?ce teka contest sapa y ak nak join nih?haha..once gambar siap,ak bg link blog dia eh..tunggu..

knpe ak semangat join bnde2 ngarut nih?sesetengah orang fikir ak join GA n contest kat blog ni merepek n x ada kerja.x boleh la fikir camtu..ada orang cari makan ngan contest n GA ni,apa salahnya aku sapot kan?ada org sesaqje nak tambah member,de y nak naikkan traffic,de yang macam2 lagi..xkesah la hadiahnye just kad ucapan je pon,x salah pon kalau ak sapot..klu nak hadiah hamper setinggi paras pinggang kau,ataupun nak nama terpampang kat majalah or tb,baek ko join contest yang besar2 macam modelling ke..contest pasal kereta ke..kan??

dunia blog ni luas,join benda kecik2 ni somehow buat aku hepi.lagi2 kalau menang,rasa macam dihargai.walaupun hadiahnye just fridge magnet.persoalannya,aku dapat orang bagi,kau dapat ke??klu x dapat pon,at least member blogger recognize aku as 1 of their reader.

so,kesimpulannya..aku berblog just nak suka2 ramai member.kenaql dorg dr penulisan dorg.aku join GA n contest dorg pon sebab nak sapot n saje suka2 n ofkos lah nak hadiah dy kan..so,sape yang tertanya2 knape la aku join bnde merepek2 ni,just shut up kalau kau xtau ok.sbb kau x paham how it works=)

p/s:tipu je la tadi aku ckp nak share link blog cntest tu later..haha..gelabah lettew..=p ni cntest dy,sape x join lagi jom la join suke suki.ade luck,kte menang..=)

dia kurus pakai dress memang la cntik..tgk la aku y chubby ni pakai nanti jadi ape..haha=p

takutlah nak Ramadhan ni..

ye la,mane tak nye kan..hari2 dah biasa sebok ngan hal dunia.time maghrib je la pon kalau nak semayang lame n baca Quran kan.tu pon kalau xde hal mlm tu..kalau ade,esok2 lah jawabnye baru nak baca Quran..

Honestly bnyak jugak yang aku takut nak tiba Ramadhan ni :

1.boleh ke ak bgun sahur pagi2 buta?
2.boleh ke ak cnsistent semayang subuh w/o tertinggal walaupun sehari? sebab kadang2 berlubang jugak subuh aku ni.
3.boleh ke nk tahan nafsu sepanjang hari?nak tahan dari rasa bengang n marah,dari buang masa tengok movie,nak tahan dari sakit hati n mngutuk org lain dalam hati..korang boleh ke??aku takut xboleh la..
4.boleh ke aku tarawikh hari2 x skip walau sehari?
5.boleh ke ak khatam Quran abeskn sisa2 juzu` yang ada tu sampai surah An-Nas??
6.kalau ak ye2 semangat jaga puasa,nanti abes Ramadhan cmne??tkut subuh berlubang lagi,takut Quran tu bsawang sndiri..
7.takutnye kalau puasa kita Tuhan x pandang..ye lah,kite ni bukannya bai alim sgt sampai nk demand lebih2 kan..

hmm..bnyak sbnrnye y ak takut.tkut xbsedia n tkut mncemar nama baik Ramadhan..tu je..tapi tu lah hakikat Ramadhan.kan?time2 ni lah kite nak uji diri sndiri,time2 ni lah kita nak blaja n biasakan diri sndiri dengan good behaviour..kan3??

hopefully,Ramadhan kali ni lebih bermakna dari y sebelum ni..supayta raya nanti adalah raya yang sebenar2 raya=)

p/s:tetiba ak terpikr..kalau tuhan bagi sebulan utk menahan diri n belajar terap nilai2 murni dalam diri(which is bulan Ramadhan)so suppose,mana2 manusia pon boleh berubah dalam masa sebulan la kan??contohnye..keje dia asek maaakan je..so klu kte bagi sebulan utk dy latih diri kurangkn nafsu mkn,so it is more than enough la kan??lepas sebulan,dy boleh cntrol diri dh bia mkn apa y perlu je..kan?tu antara salah satu hikmah kenapa Ramadhan itu sebulan ke??

p/p/s:next time,sape y buat jahat ng ak,ak bg dy masa sebulan la utk realize n berubah.sepatutnya dalam masa sebulan dy blh sedar n berubah.sebulan is more than enough ryt?=p klu xberubah2 gak,memang setan dah bermukim dalam hati lah kot..need more time than 1 month..nauzubillah..(sukati ak je buat theory sndiri)

Tuesday, July 26, 2011

Saya Mengaku

Assalamualaikum.

1.Saya mengaku saya tak suka bangun pagi sebab saya ni species nocturnal.Malam-malam confirm tidur lambat lepastu mula la liat nak bangun pagi.Lepas Subuh mesti sambung tido balik tak ingat dunia.eleh..korang pon camtu gak en.Tak nak ngaku lettew=p

2.Saya mengaku saya tak suka lipat kain.nanti dh kawen nak kena sewa bibik suruh lipat kain je.boleh?

3.Saya mengaku saya selalu cakap banyak sampai pernah mak ex-balak saya complain saya cakap banyak sangat.Isk,niat nak beramah mesra je.Mana la saya tau mak dia tu jenis pendiam suka baca novel tak suka bersembang..=(

4.Saya mengaku saya takut ulat gonggok.Segan tau sebenarnye kalau takut ulat gonggok.Macam `hekeleh...ulat gonggok 2 x makan org pon,ko takut knpe??`.Nak buat macam mana..dah saya takut ulat..sebab tu la saya tak amek veterinary=p

5.Saya mengaku saya selalu masak main campak-campak.Paham tak istilah `campak-campak` ketika memasak?Maksudnye saya main letak je bahan-bahan x ikut sukatan.kadang masuk garam dulu baru masuk santan,masuk kicap dulu baru masuk cili giling.Sesuka hati aku je.So,kadang-kadang it turns out well but sometimes jadi macam menu baru dalam hidup la pulak..hee..ala,asal boleh makan pon ok la tu kan?

6.Saya mengaku saya suka jadi anak perempuan tunggal dalam family sebab semua attention saya dapat.hehe.Walaupun that`s mean saya la perintis untuk semua hal,tapi saya tak payah share baju ngan adik.Tak payah share bilik blablabla sume ngan adik perempuan sebab saya tak ada.Abah pon sayang and jaga saya lebih.YEAYY!!tapi saya teringin nak ada abang..adik laki saya x bole harap,makin saya kena buli ade la..adik laki memang cmtu ke?=.=

See?ini buktinya.Mak ngan abah nak amek gambar ng saya je,bukan ng adik2.muahahha..*padahal diri sendiri yang menggedik nak amek gambar ng mak abah*
(Oh,gambar tak clear sgt.maklumlah..time ni raya 2007,camera henpong pon still 2.5mp je..)

Ok la,that`s all for tonight.tomorrow got class.urghh..1 more month to go back to Msia.YEAYY!!tak sabar nak explore hidup kat melaka pulak=)


Wednesday, July 20, 2011

#Day 9 : 10 ways to win your heart

  1. dont be too jiwang karat.cukup rasa being appreciated.
  2. more cool u are,then highest possible will u be in my heart
  3. being there when i need u but instead of bagi ceramah,u better shut up n listen.that is cool.
  4. dont be a hero.i can solve my own prob.just be there is more than enuf
  5. once a day texting me that u miss me(directly or indirectly say it.i could tell=p)
  6. call me before u go to sleep every night.feel so loved as someone thinking of me at the end of his day=)
  7. support me in everythn i do.go come to my pformance.do like all my cntest picture.without rasa malu n segan
  8. whoever can admit it when someone asking `r u with her now?` then u reply `yup`.one word can tell everything.it shows that dy x malu ng i n terima i as what i am
  9. always trying hard to spend time with me.eg asking me wether im free or not today evening,tmrw mrning or this wkend or nxt wkend.n even tough its raining,he still can manage it.nampak dy betul2 nak,bukan sbb nak main2 or suka2
  10. win my heart 1st then my family.not the other way round

#3 Wordless Wednesday - Contest Saya Suka Dan Saya Komen


p/s:contest 1st y saya buat.jom tekan gambar lelaju cepat!=)

Monday, July 18, 2011

ala2 Wordless Wednesday.tapi ni Wordless Monday.muahaha sukati kau je!


classic enough??

oh!saya ske editing die.sape pengedit?ye.kawan saya,namenye Hibatul Hakimi.


nak bag D&C for free??saya dh penah gne x lebih dari 5x..tapi idak le y ori..meleh la air liur saya kalau saya bg kat org bag y free..hoho..nak x?klu nk,jom join GA saya yang baru.tapi x publish lagi.maybe esok?or mlm ni?haaa...tunggu..=)

#Day 7 : 10 important people

  1. family
  2. sedara mara
  3. lecturer ak
  4. membr2 ak
  5. kamu y saya sayang
  6. kamu y membaca
  7. kamu y menulis komen
  8. kamu y menekan `older entry`
  9. kamu y mengomen lagi
  10. ye kamu y dlm diam alert pasl ak

Saturday, July 16, 2011

online shopping nye service x elok?geram x??

haa..ni 1st time jadik kat ak sepanjang la aku berblog n beronline shopping ni.oder barang,dah bayar tapi x sampai2.geram kan?

nak salahkan tuan kedai pon xboleh sbb dah ada bukti memang dia dah hantar.mungkin masalah kat india ni kot.kalau nak tau,india ni memang mcm ni.sume bnde dorg lambat.betul...bab duit je dorg cepat n laju=p

seminggu dah aku tunggu.supposed barang sampai within 3-4 days.tp sampai sekarang xnampak bayang.dh la dengan hujan2,kaki jinjit2(sbb eksiden semalam.moto rosak masuk sepital) ak menapak la jugak gi post office sbb nak trace balik mana parcel aku tuh.tapi...punah harapan..barang x sampai lagi


kesimpulannya kat sini..xyah la kita nak marah2 tuan kedai 2 cakap service x elok la,2 la,ni la..sebab kadang2 jadi cam kes aku ni ha..dia dah pos,tp masalah kat pengangkutan tu la pulak..mana tau org y bawak lori pos tu eksiden ke kan..huhu..

geram tu memang la geram.bnde setakat 2-5 hengget xpe..tp klu dh bratus2??haa..mesti naik angin kan?tp xpe la.ak bg masa lg seminggu lah kat dia.klu xsampai2 gak,aku mntak balik duit.ok kan cm2?

barang ape y aku beli.syhhh...=p

Friday, July 15, 2011

hati-hati nanti sakit hati

erini aku exam viva.kene cek patient depan Dr.sume dpt jawab just 1 soklan je ak memang totally lupe!aish!!terlupa memang penyakit medik student tp penyakit lupa tu la yang paling bahaya!kenape la ak amek medik~


Dr memang sgt menguji kesabaran.psycho dy memang tahap yang paling atas sampai suhu hati boleh mencecah lapanplohempat darjah celcius.

balik2 bad luck pulak.eksiden.

eksiden dengan mamat india kat india nih memang mencabar kesabaran.motor dia calar sikit dy dh mnx nk dekat Rs7000 (RM650)??tau la aku ni pompuan..xreti sgt harga2 sparepart nak repair kreta moto nih..tp idak le bodoh sampai cmtu sekali..aku pon kol bodyguard.ececeh..konon2 nak kasi india 2 takut la..bergaduh mulut jugak tadi.pung pang pung pang pung pang...last2 setel..klua Rs30 (RM25) je..haih..penat..vespa aku kemek sape nak bayar?die blah angkat kaki cmtu je..adoy la..x ada gambar eksiden sbb td ngan tahan sakit kaki bdarah sambil bgaduh2 ngan mamat india tuh.sebaik si dedemok ng edi pom2 ada..mekaseh..

so nak membebel la cket.wlopun kita ni pompuan,kdg2 kne tegas jugak.puas dah ak ckp lembut2 kasi dia cair,xcair2 pon..lagi dy menggedik ade la..tp aku tengking naik suara,dy marah..mst dy rasa mcm ak mencabar kelakian dia.mnuahaha!!lantak kau lah bangla oi..malas ak nak layan.NYAH!

balik2 ngan perut lapa.buat air nestum tp otw g bilik,cwn jatuh..PECAH..air panas tumpah atas kaki.ye,atas kaki y luka eksiden tadi..isk apelah naseb badan..T.T

pengajaran:berhati-hati di JALAN RAYA dan ketika di DAPUR

p/s:wanna try to put on classic makeup tis wkend.jgn lupe tekan2 blog ni nak cekidaut taw!trial je tu..kasi mantap cket,balik t nk kne part time makeup pengantin