Sunday, November 27, 2011

fesbuk ni memang bahaya..TAPI

sume tu kte sndiri gak yang tentukan..

sekarang dah macam bnde pelik2 kat fesbuk tu..bnde2 lucah la,gambr kite kne amek la,belum y faker sume tu..macam2 perangai..tapi..

  • kalau takut gambr kite kena cedok ng org y x senget akal nak letak gambar kite kat web porn tu kan yang ngah hangus diperkatakan tu kan...kte g la privatekan gmbr2 kite.ape susah?kasi kwn2 kte je y blh tgk
  • kalau x sume dlm fb tu kwn2 kite y kite kenal,ha,del je mne2 y kte x knal tu...kalau nak sgt tambah kenalan baru kat fesbuk tu,wat acc lain y khas utk kenalan2 y ko x penah kenal dlm idup ni ha,just knal dlm dunia cyber je(dunia cyber kau..ayat aku..hehe)
  • kalau ko feymes sgt sampai org ramai sbok nak post kat wall ko..sampai bnde2 lucah pon dorg post gak,g edit profile sana..bia xde org blh post kat wall kite tu..paling paling pon,dorg akan tulis kat bhgian komen..apede halll....
  • kalau faker ramai sgt,xbole nak tlg la kan..dah gambar kite pon sekali google beribu beraban gambar ko y keluar,nak salahkan sape??asalkan so-called fan kite tu tau mn satu acc fb kte y sebenar2nye dh ckup ok dah..bukannye faker tu kacau hdup kite pon..kan?agak2 dy buat pasal,g je report kat fb tu..setel..
kesimpulannye,sume bnde2 jahat kat fb tu bukanlah x boleh dibendung..utk pompuan2 yang membaca nih,g la privatekan pic korg..fb frens tu pon bialah kwn2 y kte knl..kwn skolah ke..kwn ofis ke..kan?kalau nak kwn2 cyber ni,buat la acc lain..letak gambar mata je!hidung seketul ke..konon2 wanita misteri la..nak sgt kwn cyber kan,mestilah kena jadi misteri..kehkehkeh..selamat beramal..ceewahhh!!

ok,bai.assalamualaikum.

1 comment:

nik rosmawati said...

tu la.fb ni dah makin bahaya kan.