Saturday, November 26, 2011

x pasal2 kena berlari2 semata-mata nak tengok teettt(isi tempat kosong)

haha.ce teka ce teka!!

maklumlah 3 hari cuti sempena awal muharram,orang lain sebok duk balik kg halaman,ak duk melangut kat hostel ni.mana tak nye,dah 2 weekend berturut2 ak balik Klang semata2 nak bagi support kat adik kesayangan yang bz nak amek SPM tuh.dy da abes paper,fuhh..lega je rasa i nokk..hoho

niat asal nak stay hostel 3 hari cuti ni sbb nak cover balik ape y x sempat nak study untuk 2 weekend lepas dulu tu..baru 2 minggu,mak aih!!melampau habes lah bnda yang nak kena study.buku tinggi macam KLCC.melampau kau metafora haih!!

tapi smlam abes kelas menyimpang jap g tango wayang.hehe..wlopun duit JPA dh 2 bln x masuk2 lg,xkira!nak gak g tgk wayang,mesti le guna duit cap PAMA(papa mama)

ak tengok cte ni smlm.penuh drama taw nak g tgk nye pasal,bukannye hardcore fan cte ni pon.drama queen je kau taw..adehh


ticket pukul 7.40 mlm..beli pon tyme lpas kelas pkul 6.30 br nak beli..gelabah balik nak mnd smyag maghrib sume bagai.ta pasal2 kena apply multi-tasking tyme ni.contohnye,gosok gg sambil mnd,pakai bedak sambil pakai bju,kemas handbag sambil pakai seluar.naseb baik solat tu x bole gerak lebih 3x.kalau tak,lagi kacau bilau!!

ak xde la gile sgt pon cte twilight ni.ak tgk org lain sampai gile ah beli poster bagai muka edward ng jacob tu,ak x..mls nak bazir duit.tp semangat gak nak g tgk Breaking Dawn sbb nak tau pe sambungannye ng y dulu..hee..

review:


  • starting dy,org ckp boring n lembab sikit.some point of view mmg betul..tp tu pon sbb starting tu x bnyak dialog,bnyak facial n emotion expression je..sbb time tu bella ade mcm eh2,betul ke ak nak kwen ni.sbb mlm b4 wedding tu dy dpt bad dreams.tu y dy x yakin nak kwen tu..cuak semacam je..nak tau bad dream ape,g tgk senirik
  • cnflict dlm cte kali ni x bnyak pon.main cnflict dia sbnrnye bella pregnant n family jacob run after her la..smpai nak bunuh bella n baby bella..sbb ape?x besh r ckp en..




  • n jacob dlm ni kali ni lawan fmly dia sndri.sebab ape?tu pon korg kne g tgk sndr..hehe..
  • part lwn2 dlm ni bile wolf lwn ng fmly pntianak tu..sbb fmly edward nak jaga bella..n suddenly jacob pon msuk campur,jd wolf jugak n gduh aum2 ng fmly dia..
  • bellla sakit nazak gile sbb baby dlm perut dy tu..kesian..dah macam muka org tua dah..cekung gile!!bella mati atau x,pe jd kat dy,pe jd kat baby dy,kena bnuh ke x,pe jd kat jacob lpas lwn fmly sndri,seperais..g tgk sndri..hehe..kejam kau!

overall,ak rasa ok la..besh je..ak bagi ala 6/10 la..sbb xbnyak action sgt..bnyak main ng feelings je..tp baju kwen bella mmg seyes cantik..badan bella cun gile!!tym honeymoon paling klakabella seduce edward mcm haremmm!!haha..

x rugi pon rm10 g tgk cte ni kat wayang..tp kalau ngah sengkek,poket ngah kering,baik tgk DVD je..sbb x bnyak action,so xbnyak sound effect pon..tgk kat tv or laptop pon ok..kalau bnyak action,bnyak sound effect,tgk kat wayang la best..kan?=p

ok bai=)

2 comments:

LynN LoLa~~ said...

semue yg ko ckp tu aku tahu jawapan die seketol2. bace buku lagi best dr movie kot. miahaha

fara anak abah said...

ko tgk dh ke?hehe..ak x bce pon buku dy..tp rmi ckp buku lg best dr movie..