Friday, June 24, 2011

denial??xnk ngaku pulak..stress nih!!

i love colours so i love makeup
people always ask me `y u put on ur makeup?sempat ke nak makeup2 g kelas?`

---padehal aku pakai bedak nak elak mke bminyak n pakai eyeliner JE!!---

then i replied wif a big grin `makeup la..nak tutup natural beauty..org2 tertentu je blh tgk natural beauty i..dah terel mesti la sempat..5 minit je zas3 dah siap..`

---PADEHAL EYELINER NG BEDAK JE...MEMANG LA 5 MINIT---

honestly i love makeup as i love colours.i dun mind wear blue shirt with colourful-pink-blue shawl.green shirt with marron scarf.i also dun mind put on my big polkadot ribbon clip on my head,or maybe panda brooch or maybe zirafah,car,patric or lollypop brooch on my head.

once before,my senior called me `Gaga`.am i that weird??in manipal maybe yes sbb haku sorg je y pakai cm2..tapi kat mesia 2 laaagi la belambak2 tah hape2 dorg pakai..sampai pening kple berat kple ak tengok..adehh..

usually i put on my eyeliner.i cant live w/o my eyeliner.dia macam ketagih taw.bgun tido ke,nk klua ke,mst kene pakai..smear2kan cket..ngan iris klabu,nmpak mcm ala2 mata arab gitu...awww..ha,sudah.tlbeyh perasan nanti!

dulu ak ske la makeup..KALAU sempat ak calit cket ayeshadow kelabu or gold brown..kasi natural cket..sbb kalau bedak je muka aku pucat..ni zaman ngah kulit elok+cerah lagi la..tp skrg dah 2 taon setengah duk india ko expect pe wey..kmpem2 la muka naik jrwat ngan debu2 dy yang bergelen2 kat tpi jln 2 haa..kmpem2 la muke aku burn siap metallic lagi kalau dah hari2 kene direct nga mtahri dorg..so skrg ni ak mls dh nk bmakeup2 bagai..pakai eyeliner je..bedak pon klu rjen je ak pakai sbb slalunye kelas kul 8 ak bgun 7.30.gelabah mnd,kmas beg sume.belum kire mngamuk cari knci vespa xjumpe2 lagi 2..adess..

i love makeup but i dont like to talk about makeup.aku rasa sbb ak xske bile org ckp pakai makeup xcantik,nmpk mcm hantu sume bnde die nk tepek,natural look lagi cntik..tp dah ak ske,nk wat cmne.n ak xpenah plak pakai make up o makeupkan org,pas2 org ckp rupe macam hantu..

ak ske makeup

tapi org ckp xcntik mkeup2 ni,natural look lagi cntik

tp xenah pon org kmplen ak makeup

i love makeup

but i dont like to talk bout makeup

sbb kalau ak tngk org duk 24 jam ckp pasl makeup,ak rasa mcm hadoyy..baru nak balaj make up ke..baru nak jadi cantik minah ni??so ak xske gak kalau org ckp bnde sama

am i in denial??stress ak lame2 duk pk pe org lain akan ckap..

kesimpulannye..pakai je la eyeliner ko 2 fara..xyah nak sebok2 tepek bnde lain.bukannye ko bgun awal pon..huhu

p/s:ak pakai makeup bile de majlis je..n bile de ptndgan menari(haa..stage makeup mmg la kne meriah n tebal mcm hantu,klu x t lighting dy wat makeup kite tenggelam..)

pertandingan UTSAV kat Manipal,India.
photographer : rudy zain
mira n me menari lagu enjut by noraniza idris
gabung2 ngan lagu lain mcm lagu cina kadazan mcm2 la..
lwan ng indian2 kat cne
ktrg menang 1st place!!
once korg tgk kan,mst xpecaye sume medic student tp masing2 ada bakat ynag pelbagai..huyoo wa ckp sama lu..hahaha=p
oh,lupe.berat haku naek 18kg dtg india.mknn dy sedap n bnyak.beriani dy jauh lg sedap dr kat msia.org de cacing dlm perut je y berat xnaik2 kalau dtg india nih..huhu.xpe,kat melaka t diet=p

3 comments:

TYNTHA LANA said...

1st place?tahniah2! hehe.wah2,bestnya fara kt sna ya ^_^

fara anak abah said...

student life mana y x best?haha..kalau dh ngan member2 2..seronok je la kejenye..bile exam,masing2 mcm xkenal masing2 sbb sume tperuk kat library study..haha=p

Redbloodsnow said...

zie pun suke makeup2 taw. so far tak pernah lg org tanya kenapa tempek makeup. if ada yg bertanya gitu kat zie. sure zie jwp " kau seybok asal?" haa hambik..haha :D