Thursday, April 28, 2011

new start

ecech..title post ko mcm nk poyo kan..tahik..xde,tetibe rse nk hapdet blog.dy macam memanggil2 je suh hapdet after ak bce blog yop si dedemok..hoho..ce le tengok.teringat tym travel g china ng dy ng nabil..memang WOW la kan wa ckp sama lu..best doh backpacking g china.terasa cam aklah pompuan paling gagah dan katang dalam batch ak..hoho..de jnr mintak akunye itenery.but the thing is,its not dat simple la yang..nk svive kat cne susah..haha..gudlak la eh..ngee..

ok2,disebabkan skrg 3rd yr,so agak free cket sbb no more sdl no more pbl n nomore test exams bla3~~~ so ak berazam nk slalu hapdet blog..hoho..ok,kite start ng arini.

arni ak ponteng kelas.sbb ak malas!haha..x..x..ak overslept la..lol..tahik..ak posting paediatric skrg..so dr 9.30-5 memang keje ak kat hosp je la g tgk patient,g amek history taking,t maen cak2 ng baby kat cne,g bribe bebudak kat cne ng choc bia dy tolong ak mnipu tym amek history taking,tp xbole maen keja2 sbb t sister marah dy halau balik,pas2 xdpt attandance pas2 rase cm nak bnuh dr sbb dh bazir masa ko naek bas sejam++ datang Karkala ng jalan cam jahanam,pas2 berhempas pulas duk menggembirakan hati sambil belajar kat hosp,pas2 tetiba kene halau hosp last minit sbb ko maen keja2..terus xdpt attandance..klu ko jd ak,ak yakin ko rase nk bnuh je sume org kat hosp 2..*try bace ng 1 nafas..wow!hebat lah kau!haha<--lame~*

so instead off g hosp,ak duk je la umah..sambil merengek sensorang sbb ngah peod pain.argh!ckup seksa menahan sakit.ak jeles kat membr ak y xd peod pain.rase jeles tgk hozmate ak blh tido ng aman,padehal ak dh baring dkt 2 jam try nk tido tp last2 xbole pjm mata sbb tiap 5 minit ak duk sapu mnyk panas kat perut..apekah..ok,tekanan emosi disitu..

nk ckp pasl posting ak aci x?posting peadiatric kan..hari petame memang la ak batak lagi nk men cak2 ng budak kcik..masuk 2nd day,penat dh nk snyum..ak nk kne amek history ni,tp xtau ckp bahase dorg,dorg xpaham english,terpakse la maen regu ng dorg.seb bek intern kat c2 baek..masuk 33rd day,ak mls dh nk lyn bdk2 kat c2..pnt dh..hoho..jaat x?ak lyn mne y perlu je..penat la..klu tiap kali budak lalu dpn ko,ko nak tahan pas2 maen2 acah2 dy sume,ko bygkan sehari brpe rmi budak2 dtg hosp?x ke facial nerve ko tercabut asek snyum je??haa..kan2?so,ak lyn mne case y ak handle je la..hee..so not compatible to be a paediatrician..sorry..

ok babai.nak sapu minyak n TRY utk tido utk kali y tah keberape tp x tido2.rest fara rest!

p/s:tetibe rndu fit.nk ajak dy mam dahi puri lah ptg ni..hee..nyum2

2 comments:

fi3lina said...

awwww so sweet. :)))

NORFARAHIN ABDULLAH SANI said...

awww..ko klu bab mkn,laju je..ske menggemukkan ak en?=.=