Wednesday, July 22, 2009

Hlovate vs FT

Lontarkan

...kalau tidak ia meracun

kongsikan

...walau hanya pada awan-awan

Mereka berbicara di atas bumbung

Episod hidup memang berbeza tapi cerita mereka masih selari!

Allah takkan bebankan hamba-Nya dengan

apa yang dia tak mampu!

Hidup tak selalunya lawa

tak selalunya ada pelangi

kalau nak kata a bed of roses pun, duri-durinya tetap ada

kadang-kadang... bilamana 'malapetaka' itu datang,

terasa macam kena gelek ke bumi dek ahli sumo

rasa macam dah tak mampu bangkit

rasa macam dah tak mampu hela nafas

Dengarkan HLOVATE berbicara:

tentang hikayat Rooftop Rant dari puncak Wisma Topaz ini...

tentang Trisy dan Jade...

tentang bukit yg sayup di depan

tentang angin yg membawa salam di belakang

tentang lang sewah yg berlegar melayah di atas

tentang deretan kenderaan yg bersesak-sesak di bawah

dan mereka terus bercerita...

sesudah berani meruntuhkan tembok hati dan dinding rasa

mampukah dibeli tangga-tangga untuk mencapai cita-cita?

ini cerita sebuah bicara

bicara bumbung namanya...

my point of view:

Rooftop by Hlovate..

hlovate. yamembr2 ak kat msia sbok bce nvel nih..xtau r nk clasify bku ni under pe...buku jiwang?x gak...sbb dy de gak unsur2 islam dlm ni..ala2 faisal tehrani...gilak la! aku tak sabar nak baca macam mana dia selit unsur islamic dalam street-skating-life. cool kanmmbr ak ckp nvel2 Hlovate sume mmg cm2..mmbr ak cyap pesan,kalau ak bace rooftop rant, ak akan rasa macam baca kitab agama. hehe..neway,nice try..xsaba nk bce buku nih=)

rse2nye klu mntak kat manipal store nih,dy bole carikan x r??

err...klu bku2 cmni cnvert 2 english nvel,alangkah bagusnye.....lebih worldwide..bg mereka y bfikir,mereka akan nmpak calit2 islam dlm setiap ayat..sngat bguna utk mereka2 y masih berada dalam zman reneissance*btol x eja?wat malu je..=p*

berharap ada buku2 Hlovate n faizal tehrani eng version...

mne lg besh r?FT o Hlovate?rsenye cam FT...

xpe2,kne bce Hlovate dlu bru blh ckp..

xsaba gak nk bce rooftop!!

bile book fare y plg dkat r??ogos ni de x??huhu

p/s:perlu mghabeskan nvel y bderet2 dlm flight t...

twilight--ni mmg besh..mst abeskan!!

complications by Atul Gawande--ni pon cm besh..pasl medic,bru cket je bce..

men from mars,women from venus--buku ni xbesh je bc..rse nyesal pon de gak bli..huhu

angle n demon--ni ira nye,nk pnjm t tp ara da chop dlu..t beli r jap..y ni pon seyes besh!!

uurrghhh!!!bnyak bnde y ak nk wat kne delay sbb exam nih..hopefully de hasil y memuaskan ati le ye ngan pe y ak dh sacrifice nih...hmm..

2 comments:

n A j w A e said...

Hlovate =D

.:FaRaHEeN:. said...

Hlovate lg besh ek?
xsaba nk bce..
kat cni xde beb..
nak xnk kne beli kat msia gak..
adeh...